Külföld

A szerb légvédelem lelőtt egy felderítő drónt

A szerb légvédelem lelőtt egy drónt a koszovói határ közelében – közölte a belgrádi kormány.

Az incidensre egy nappal azután került sor, hogy Aleksandar Vucic elnök lőparancsot adott ki a szerb légteret megsértő minden drónra – írta az oroszhírek.

A drónt a Raska helyőrség fölött észlelték és követték az égen, és a Kopaonik-hegység irányából érkezett – írta közleményében a szerb hadsereg, hozzátéve, hogy az UAV-t “elektronikus zavaró intézkedésekkel leszedték”.

“A Szerbia feletti égbolt biztonságos” – mondta szerda este Milos Vucevic védelmi miniszter újságíróknak.

“Nem ágyúkat, hanem a legmodernebb eszközöket használtuk” – tette hozzá Vucevic.

“Ez azt mutatja, hogy komolyan gondoljuk. Nem fenyegetünk senkit, nem kardcsörtetünk, de eltökéltek vagyunk, hogy megvédjük szerbiát, annak szabadságát és függetlenségét”.

A Vecernje Novosztyi című napilap szerint a drón valahol a Kopaonik-hegyen zuhant le. A katonai kutatócsoportok arra számítanak, hogy csütörtök reggelig megtalálják.

“Az elnök és a főparancsnok állandó parancsának megfelelően a szerb hadsereg továbbra is le fog lőni minden drónt, amely korlátozott légtérbe lép, vagy katonai létesítményeket közelít meg” – közölte a hadsereg.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább