Külföld Sport

A szerb államfő szerint „hajtóvadászatot” indítottak Novak Djokovic ellen

Mint arról mi is beszámoltunk, az ausztrál kormány törölte Novak Djokovics vízumát és kitoloncolja a teniszezőt az országból, így a világelső nem vehet részt a 2022-es Australian Openen (AO).

Az Index arról ír: miután visszakapta órákra elkobozott mobilját, Djokovicsot az elsők között a szerb államfő hívta, aki persze a támogatásáról biztosította. Aleksandar Vucsics ma bejelentette: újra beszélt honfitársával, aki szerinte az ausztrál belpolitikai csatározások áldozata, és aki ellen a hatóságok „hajtóvadászatot” indítottak. Mint mondta, utasítására a kormányfő Ausztrália belgrádi nagykövetének a közbenjárását kérte, hogy a fellebbezés elbírálásáig a dollármilliomos sportolót „rossz hírű” kényszerszállása helyett egy villában helyezzék el.

Vucsics kertelés nélkül „színjátéknak” nevezte, hogy az ausztrál szabályok alól nincs kibúvó, mert – mint mondta – több más, az AO-n fellépő játékost ugyanolyan vízummal, mint amilyennel Nole is rendelkezett, simán beengedtek az országba.

A belgrádi lapok arra is emlékeztetnek, hogy az ausztrál hatóságok drákói szigorát részben a sportoló apja váltotta ki. Szerdán Djokovics ugyanis azzal fenyegette meg a vendéglátókat, hogy amennyiben fiát fél órán belül nem engedik szabadon, hívei „az utcán fognak gyülekezni”. Ezek után nem kizárt az Index szerint, hogy Djokovicsot akár három évre is kitilthatják Ausztráliából.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább