Külföld

A svéd rendőröknek elegük lett Greta Thunbergből

Erővel távolította el a rendőrség Greta Thunberg klímaaktivistát a svéd parlament bejárata elől. Thunberg és társai hétfő óta akadályozták a bejutást az épületbe.

Felkapták és húsz méterrel odébb húzták Greta Thunberg klímaaktivistát a svéd rendőrök. Thunberg ezúttal a stockholmi parlament épületének egyik ajtaját állta, pontosabban ülte el több társával együtt, hogy így tiltakozzon a klímaváltozás hatásai ellen − számol be róla a The Guardian brit napilap.

A mindössze 21 éves hivatásos klímatüntetőnek már csinos listája van a rendőrökkel való összetűzésekről, csak a múlt év folyamán Svédországban, Norvégiában és Németországban is intézkedtek ellene. Nagy-Britanniában pedig bíróság elé is állították a közrend megzavarásának vádjával, mert megzavarta az olajipari vezetők londoni megbeszélését. A bíró azonban felmentette, mivel úgy ítélte meg, hogy a rendőrségnek nem volt hatásköre letartóztatni őt és társait.

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább