Külföld

A Smer nem tárgyal tovább az Európai Szocialisták frakciójával

Monika Beňová bejelentette, hogy más megoldáson gondolkodnak – a Patrióták Európáért lehet a cél.

A Smer-SSD európai parlamenti küldöttségének vezetője, Monika Beňová bejelentette, hogy befejezi a tárgyalásokat az Európai Szocialisták frakciójával. A tárgyalások kudarca után úgy tűnik, hogy a Smer közelebb került az Orbán-féle Patrióták Európáért nevű frakcióhoz – írja a körkép.sk.

Monika Beňová, a Smer európai parlamenti képviselője kedden a közösségi médiában jelentette be, hogy nem tárgyal tovább az Európai Szocialisták frakciójával, amely tavaly függesztette fel Fico pártjának tagságát. Beňová  azt írta: szerdán más megoldást javasol a kollégáinak, ami őszinte és hiteles lesz, különösen a választóink felé.

A politikus kifogásolta, hogy az Európai Parlamentben úgy folynak a tárgyalások, mintha a két legnagyobb politikai frakció nem értené, mit jelentenek a júniusi európai választások eredményei. Kritizálta, hogy a szocialisták egyetlen közép- vagy kelet-európai képviselőt sem választottak a frakciójuk élére.

„Ez egyrészt méltatlan, másrészt három hét után látom, hogy a saját álláspontjukon kívül nem érdekli őket semmilyen vélemény vagy vita a jövőről.”   – tette hozzá.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább