Belföld Sport

A Slavia edzője szetint a stadion akusztikája segítette a Fradit

A Slavia Praha edzője ilyen akusztikával még egyetlen stadionban sem találkozott Európában.

Ferencváros 2–0-ra legyőzte a Groupama Arénában a cseh Slavia Prahát a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében, több mint 17 ezer néző előtt. A találkozó után a vendégek vezetőedzője, Jindrich Trpisovsky arról beszélt: a szurkolók rengeteget segítettek az FTC-nek a győzelem kiharcolásában.

„Jól kezdtük a mérkőzést, beleadtunk mindent, ahogy az természetesen a kötelességünk is. A Ferencvárosnak gyakorlatilag helyzetei sem voltak az első félidőben. Azonban a kulcspillanatok nem úgy jöttek ki, ahogy azt szerettük volna. Nem használtuk ki a helyzeteinket, viszont az ellenfél jól élt a hibáinkkal. Peches meccsünk volt, ez a futballban előfordul, de nagyon sajnáljuk.”A Slavia Praha trénere, Jindrich Trpisovsky nem meglepő módon csalódott volt a vereség után.

Cseh újságírói kérdésre válaszolva hozzátette: szerinte a szerencsétlen öngóljuk a Groupama Aréna atmoszférájának is köszönhető.

„Ilyen akusztikával én még egyetlen stadionban sem találkoztam az európai kupasorozatokban. Öt-hat méterre egymástól a játékosok már nem hallották egymást, pedig hátul nagyon fontos a kommunikáció. Így hát jött az a gól, ami mindent megváltoztatott. A Ferencvárosnak nagyon sokat segített az otthoni környezet.”

Forrás: Nemzeti Sport Online.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább