Belföld

A saját anyját is kirabolta, majd a HÉV-en lopott telefonokat

olvasási idő:54 másodperc

A rendőrség elfogta azt a férfit, aki február 23. és 26. között sorozatosan mobiltelefonokat lopott a H5-ös szentendrei HÉV-en, írja a Police.hu.

L. Zoltán a Tímár utcai és a Rómaifürdő HÉV-megállóknál szemelte ki áldozatait, első alkalommal február 23-án egy nő kezéből kapta ki a telefonját, amikor a szerelvény befutott az állomásra. Mire a sértett észrevette, mi történt vele, a tolvaj leugrott a kocsiról, és elmenekült. Az óbudai vonalon a férfi ezzel a módszerrel még kétszer szerzett telefont magának.

A III. kerületi nyomozók a sértettektől szerzett személyleírás alapján rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható L. Zoltánt, aki nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, egy rablás elkövetésével is gyanúsítják.

A nyomozás adatai szerint a lopásokat megelőző napokban saját édesanyját rabolta ki a férfi.

A nőre otthonában támadt rá, megütötte, majd táskáját letépte a válláról, és abból nyolcezer forintot vitt el.

A BRFK III. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói március 3-án fogták el a 35 éves férfit. Rablás és lopás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vétele mellett letartóztatását is indítványozták az ügyészségnél. (police.hu/telex.hu)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább