Sport

A Paks nyerte a MOL Magyar Kupa döntőjét

A Paks nyerte a labdarúgó MOL Magyar Kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 2-0-ra nyert a bajnok Ferencváros ellen.

Két kiállítás, kimaradt 11-es, hosszabbítás, utolsó pillanatban született gól – a Paks a Ferencváros 2-0-s legyőzésével megszerezte története első kupagyőzelmét.

Ferencvárosi rohamokkal kezdődött a találkozó, elsősorban a jobboldalon Traoré okozott gondot a paksiaknak, de ha védőjén át is jutott, Szappanos megóvta csapatát a góltól. A paksiak ritkán jutottak el a saját támadóharmatukba is. Az első negyedóra után kiegyenlítettebb lett a játék, már a paksiak is alakítottak ki helyzeteket, de komoly gólszerzési lehetőség egyik csapat előtt sem adódott.

Félórányi játék után aztán felgyorsultak az események, előbb Szabó hibája – és VAR-vizsgálat – után 11-eshez jutott a Fradi, de Varga Barnabás lövését Szappanos védte, majd Traoré ismétlését is hatalmas bravúrral ütötte fölé.

Varga Barnabás az elődöntőben és a döntőben is kihagyott egy 11-est, mindkétszer a kapus védte a kísérletét.

Egy perccel később újabb nagy helyzet a fővárosi zöld-fehérek előtt, a szokásos Szappanos bravúrral a végén, míg a túloldalon Könyves kísérletét paskolta fölé Varga. A 37. percben ismét Traoré tört előre, Kinyik szemből nem tudta szerelni, az üldöző Vécsei viszont lerántotta őt, a játékvezető pedig kiállította az előző idényben még a Fradiban játszó játékost.

A második játékrészben a Fradi folyamatos nyomás alatt tartotta ellenfelét, de még komoly helyzetig sem tudott eljutni. A 77. percben pedig az alig öt perce pályán lévő Böde harcolt ki ferencvárosi kiállítást, remekül tartotta meg a labdát, Abena csak lerántani tudta, amiért sárga lapot kapott. Ez viszont már a második volt neki a találkozón, így mehetett le.

A hajrára minden valamirevaló támadóját behozta Sztankovics, de csak lesgólig jutottak, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban hiába nyomott a fővárosi együttes, nem tudott betalálni, ugyanakkor a paksiak egy szögletet követően megszerezték a vezetést Papp Kristóf fejesével. A Fradi még inkább próbálta fokozni a nyomást, azonban a paksi kontrák is magukban rejtették a veszélyt.

A végén mindent egy lapra téve rohamoztak Botkáék,, a 121. percben még a kapus is előre jött egy szögletnél. ezt viszont góllal büntette a Paks, Mezei előreívelését Haraszti lőtte a kapuba.

A Paks így története első kupagyőzelmét ünnepelheti!

MOL Magyar Kupa, döntő:
Paksi FC-Ferencvárosi TC 2-0 (0-0, 0-0, 1-0), hosszabbítás után
Puskás Aréna, 51 900 néző, v.: Berke
gólszerzők: Papp (98.), Haraszti (122.)
piros lap: Vécsei (38.), illetve Abena (76.)
sárga lap: Kinyik (16.), Könyves (45.), Osváth (113.), Szappanos (117.), illetve Abena (45., 76.), Botka (90.), Szevikjan (111.)
Paksi FC:
Szappanos – Vas, Kinyik, Lenzsér – Osváth, Windecker (Szabó B., 86.; Mezei, 118.), Papp K., Vécsei, Szabó J. – Hahn (Böde, 72.), Könyves (Balogh B., a szünetben; Haraszti, 120.)
Ferencvárosi TC:
Varga Á. – Botka, Abena, Cissé, Civic (Ramírez, a hosszabbítás előtt) – Maiga (Loncar, 59.), Ben Romdhane (Kodro, 55.) – Traoré, Abu Fani, Marquinhos (Zachariassen, 82.) – Varga B. (Lisztes, 82.; Szevikjan, 100.)

Forrás: M4Sport,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább