Belföld

A Nemzetbiztonsági Bizottság szerint Magyar Péter nem mond igazat

Nem zajlott műveleti feldolgozás Magyar Péterrel kapcsolatban, a hazai titkosszolgálatok egyetlen tagja sem folytatta le vele az általa említett személyes találkozót. Az ezzel ellentétes kijelentések nem fedik a valóságot – szögezték le.

A Nemzetbiztonsági Bizottság keddi ülésén napirendre kerültek Magyar Péter sajtóban tett állításai is – osztotta meg közösségi oldalán Kocsi Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Az állítások a többi között arról szóltak, hogy Magyart a Karmelita kolostorban személyes találkozó keretében megfenyegették a titkosszolgálatok emberei, telefonját lehallgatják, személyét megfigyelés alatt tartják.

Kocsis Máté azt írta, „a Nemzetbiztonsági Bizottság tevékenysége, vizsgálatai, állásfoglalásai, döntései nem hiedelmekre, szóbeszédekre alapulnak, hanem tényekre, ezért –  a bizottság ellenzéki képviselőivel is egyetértésben – az alábbi tájékoztatást adom a testület tagjaként a mai meghallgatásról:

Műveleti feldolgozás nem zajlott Magyar Péterrel kapcsolatban,

külső engedélyes eszköz használatára személyével összefüggésben nem került sor, illetve a hazai titkosszolgálatok egyetlen tagja sem folytatta le vele az általa említett személyes találkozót. Az ezzel ellentétes kijelentések nem fedik a valóságot”. 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább