Kiemelt Külföld

A német zászló színeivel takarták le a Pride gyalogosátkelőhelyet

Fekete, piros és arany fóliával ragasztotték le jobboldali fiatalok Bonn szivárványos zebráját kedd este.

Kedd este a bonni Maximilianstrasse szivárványos zebráját mintegy tíz csuklyás férfi fedte le fekete, piros és arany fóliával azaz Németország zászlajának színeivel. Erről a német város rendőrsége számolt be sajtóközleményben.

Az eset éjjel 1 óra 15 perc körül történt, szemtanúk figyeltek fel az esetre, és értesítették a rendőrséget. Három, egyforma fehér balaklavát viselő férfit a kiérkező járőrautó személyzete elfogott. A többi elmenekült, és menekülés közben LMBTQ ellenes szórólapokat dobtak el.

A három (22, 29 és 32 éves) férfit a rendőrkapitányságra előállították, majd szabadlábra helyezték őket. Bonn belvárosából ki lettek tiltva. Mindegyik ellen gyülekezési jog megsértése és arceltakarás tilalma miatt indult eljárás.

A jobboldali fiatalok szervezete büszkén vállalta Twitteren a cselekményt. „A #PrideMonthChallenge részeként a RR aktivistái nemzetünk színeiben díszítették a szivárványos átkelőt a bonni központi pályaudvaron, a jelenlévő bámészkodók tapsa mellett” – írta a csoport az akció fotói mellé.

Egy másik tweetben így fogalmaznak: „A saját nemzetünkhöz és származásunkhoz való pozitív hozzáállást követeljük a kisebbségek ünneplése helyett!”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább