Sport

A német és a svájci sajtó is szerencsés Eb-sorsolásról ír

A Bild és a  Tages Anzeiger is úgy véli, csapatuknak szerencséje volt a sorsoláson a skót és a magyar együttessel.

A német és a skót sajtó többnyire a két ország labdarúgó-válogatottjának Európa-bajnoki nyitómérkőzését emelte ki a jövő nyári németországi kontinenstorna Hamburgban rendezett csoportsorsolásának másnapján. A magyar válogatott az A csoportba, a házigazda németek, a skótok, valamint Svájc mellé került.

Frankfurter Allgemeine Zeitung:
“Ahogyan Julian Nagelsmann mondta a sorsolás után: három ellenfél, amely kihívást jelent a számunkra, de három olyan ellenfél, akiket le akarunk győzni. Németország Skóciával, Magyarországgal és Svájccal játszik az A csoportban a hazai Európa-bajnokságon, a müncheni nyitómérkőzésen, június 14-én Skócia lesz a rivális.”

Süddeutsche Zeitung:
“A Német Labdarúgó Szövetség küldöttsége abban reménykedhetett, hogy Nagelsmann együttese olyan ellenfeleket kap majd, amelyekkel szemben versenyképes lehet. A csúcspont a müncheni nyitómeccs lesz, amelyre több ezer skót drukker érkezik majd.”

Svájc:
Tages Anzeiger:
“Szerencsére! Ez volt az első gondolat, amikor Brian Laudrup szombaton 18 óra 46 perckor az A csoportba sorsolta Svájcot. Ellenfelünk Németország, Magyarország és Skócia lesz. Annak ellenére, hogy Svájc gyengén áll a világranglistán, a kvalitásai alapján még mindig a második legerősebb válogatott ebben a csoportban.”

Neue Zürcher Zeitung:
“Németország, Magyarország és Skócia lesz Svájc Európa-bajnoki ellenfele. A csalódást keltő selejtező után Murat Yakin szövetségi kapitánynak és csapatának a kontinenstornán kell eloszlatnia minden kétséget.”

Skócia:
The Scottish Sun:
“Évtizedek elteltével húzták ki újra Skóciát egy nagy labdarúgótornán. A harmadik kalapba sorolt skótok pedig a házigazda németeket kapták ellenfélnek, akikkel majd a nyitómérkőzést játsszák június 14-én Münchenben. A csoportkörben még Magyarországgal és Svájccal találkozik Steve Clarke szövetségi kapitány csapata.”

The Herald:
“Az egész kontinens azt figyeli majd június 14-én, ahogy Steve Clarke tanítványai pályára lépnek az Európa-bajnokság nyitómeccsén a házigazda németek ellen. A csoportban riválisunk lesz még a selejtező G csoportját veretlenül megnyerő Magyarország, valamint a csak négy mérkőzésen diadalmaskodó, de valahogyan mégis csoportmásodikként Eb-résztvevővé váló Svájc. Rajtuk keresztül vezet az út Andy Robertson és csapattársai számára a nyolcaddöntős szerepléshez.”

Forrás: M4Sport,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább