Külföld

A nagycsaládos férfiakat kasztrálnák

Új törvényjavaslatot terjesztett be egy képviselő, aminek értelmében minden 40 évnél idősebb vagy három gyerekkel megáldott férfit vazektómiára kellene kötelezni.

Pennsylvania állam képviselőházának demokrata párti tagja, Chris Rabb egy olyan törvényjavaslatot terjesztett elő, amely kötelezővé tenné a vazektómiát a 40. életévüket betöltött vagy három gyermeket nevelő férfiak számára.A törvényjavaslat lehetővé tenné azt is, hogy a nők pert indítsanak azon férfiakkal szemben, akik miatt akaratukon kívül teherbe estek.

A javaslat szerint a váratlan terhesség esetén azokat a férfiakat is meg lehetne büntetni, akik hanyagságból nem foglalkoztak a fogamzásgátlással közösülés közben – írta meg a V4NA.

Rabb célja a javaslattal, hogy rávilágítson a ciszgenderű férfiak személyes felelősségére a kívánt és nem kívánt terhességekben, mivel állítása szerint “megtermékenyítőként felelősséggel tartoznak a viselkedésükért a partnerük, a családjuk és a társadalom érdekeit szem előtt tartva”. Mint mondja, a fogamzásgátlás, abortusz és a családtervezés körüli kérdések ez idáig csak a nők testi autonómiájának korlátozására irányultak.

A képviselő javaslata alapján egyébként 10 ezer dollárral jutalmazná azokat a polgárokat, akik bejelentést tesznek a vazektómián időben át nem esett férfiakról.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább