Belföld

A Momentum politikusai és Hadházy elbontották a kordonokat a Karmelita körül

Kedden 9 óra után nem sokkal a Momentum parlamenti frakciója – köztük Orosz Anna, Gelencsér Ferenc, Fekete-Győr András – és Hadházy Ákos független ellenzéki politikus nekiállt lebontani a Karmelita előtti kordont.

Ezt a helyszínen levő rendőrök még engedték, de azt már nem, hogy a Karmelita bejáratára kiragasszák a „7 pont Magyarország megújításáért” című követeléslistájukat.

A politikusok a Karmelita főbejáratához akarták rögzíteni a Hét pont Magyarország megújításáért című plakátot, a rendőrök ezt testükkel akadályozták, végül a falra sikerült kiragasztani. A követelések között volt a sajtószabadság visszaállítása, a különleges jogrend felszámolása, a szabad választás vagy a kormányzati körökből szervezett korrupció felszámolása.

A politikusok ezután az utca másik oldalára mentek, ahol szintén lebontották a kordonokat. A rendőrök sorfalat álltak, de nem avatkoztak közbe.

Az akciónak nagyjából fél 10-re lett vége.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább