Belföld

A Mocsárosdűlő ügyét is vizsgálja a nyomozóhatóság

Vizsgálatot indít a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Mocsárosdülő ügyében csalás bűntett kísérletének gyanúja miatt – számolt be róla a feljelentést benyújtó ifj. Tényi István.

A napokban a Bennfentes dokumentumokat hozott nyilvánosságra, miután a főváros tagadta, hogy beépítenék a III. kerületi védett terület nagy részét.

A látványterveken is látszik, hogy a Mocsárosdűlő jelentős részének beépítésével számolt a főváros.

Mindezek alátámasztják az Anonymus által kiszivárogtatott Barts J. Balázs fővárosi vagyonkezelő mondatait, amelyekben arról beszélt, hogy a védett területen több százezer négyzetméternyi ingatlan épülhetne, az építési szabályzatot pedig a befektetők érdekeihez igazítanák. A területet akkor is beépítenék, ha ez helyi ellenállásba ütközne.

“A Mocsárosdűlővel kapcsolatban most az a mondás, hogy ez a része beépülhet, és olyan 300 ezer négyzetmétert lehet rátenni” – jelentette ki a felvételen Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója a III. kerületi zöldterületről, arra utalva, hogy ennyi lehet a felhúzott ingatlanok felületének nagysága az emeleteket is beleszámítva. A területet 14 hektárnyira – 140 ezer négyzetméterre – becsülte.

Forrás: Magyar Nemzet

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább