Belföld

A Mikulás meghozta a Magyar Honvédség első Leopard 2A7+HU harckocsiját

Megérkezett Magyarország határára a Magyar Honvédség első Leopard 2A7+HU típusjelű harckocsija december 5-én, kedden. A páncélost az esti órákban fogják tovább szállítani hegyeshalmi határátkelőtől Tatára.

A most megérkező harckocsi idén nyáron már ugyan járt hazai földön, akkor azonban még, mint a német gyártó referenciapéldánya érkezett Magyarországra, hogy az illetékesek láthassák, ellenőrizhessék, jóváhagyhassák a rendelt 44 példány végleges verzióját. Nem teljes fél évvel később már az első hazánknak szánt lánctalpast köszönthettük a hegyeshalmi határátkelőnél.

A Leopard-harckocsi egyik legmodernebb változata beérkezése teljessé teszi azt a folyamatot, ami három évvel ezelőtt a Leopard 2A4HU páncélosok megérkezésével kezdődött meg – írja a honvédelem.hu

Ez a típus biztosította azt, hogy az állományt gyorsabban és könnyebben át lehessen képezni a teljesen más gondolkodásmódot megkövetelő high-tech eszközre. A harckocsizó fegyvernem jövőjét is jelentő A7+HU típus első hazai példánya pedig azt jelenti, hogy a modernizáció és haderőfejlesztés továbbra is tart, célirányosan halad azon az úton, amelynek végén a Magyar Honvédség ütőképes haderővé válik.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább