Kiemelt

A Medián is jelentős Fidesz-előnyt mért az ellenzékkel szemben

A HVG megbízásából készített közvélemény-kutatást a Medián, a közvélemény-kutató intézet 1000 fős mintában szereplők telefonos megkérdezésével végezte a kutatást.

A HVG hetilapban közölt kutatási adataik szerint „Az összes válaszoló 48 százaléka azt pártolta, hogy az Orbán-kormány a választások után is maradjon hivatalban, és a 9 százaléknyi bizonytalan mellett csak 43 százalék voksolt a kormányváltás szükségességére”

Két hónap alatt látható ellenzéki gyengülés

A Medián közvélemény-kutatása december 4-e és 7-e között készült. Az intézet legutóbbi, szeptember 29-e és október 4-e közötti, 1000 fős országos reprezentatív telefonos adatfelvétel útján készült felmérése még azt mutatta, hogy 47 százalék akarta a kormány leváltását, 44 százalék pedig a maradását.

Ez összességében 9 pontos elmozdulás azóta, hogy Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára, mindössze két hónap leforgása alatt.

Nem az első lék a baloldali összefogásban

Az elmúlt napokban a 444-en napvilágot látott közvélemény-kutatás is borzolta a közélet kedélyeit. Ez a felmérés azt írja, a teljes lakosság 46 százaléka támogatja a Fidesz-KDNP-t, miközben az ellenzéki összefogásra csak körülbelül egyharmaduk szavazna. A Mi Hazánk 5, a Kutyapárt 4 százalékra számíthat.

A kutatásra többen is reagáltak az ellenzék soraiból. Márki-Zay Péter komolytalannak vélte a felmérést, és azt állította: „egyetlen fillért sem költöttek rá”. Ehhez képest Schmuck Erzsébet a Spirit FM-nek pénteken azt mondta, a kutatást az ellenzék kampánystábja rendelte meg.

(bennfentes)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább