Belföld

„A magyarok és a lengyelek együtt küzdöttek Brüsszelben” – Orbán Viktor Mateusz Morawieckit fogadta

Régi harcostársának nevezte Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnököt Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke, amikor pénteken fogadta őt a Karmelita kolostorban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor – csakúgy, mint a budapesti CPAC-rendezvényen csütörtökön – felidézte: a magyarok és a lengyelek együtt küzdöttek Brüsszelben a szuverenitásért, a migráció megállításáért, a családok és a gyermekek védelméért.

A lengyelek és magyarok a jövőben is kiállnak amellett, ami számukra fontos, és amit a baloldal el akar törölni, és ellenállnak annak, amit ránk akarnak erőltetni – fejtette ki a két vezető.

Mateusz Morawiecki a budapesti CPAC Hungary konferenciára érkezett Budapestre, ahol pénteken beszédet is tartott

„Az Európai Unió egyre jobban hasonlít a hanyatló ókori Római Birodalomra, ahol fertőzések pusztítottak, tombolt a migráció, nem foglalkoztak a védelemmel és a bürokrácia vette át az irányítást” – jelentette ki felszólalásában a politikus.

A magyar miniszterelnök Mateusz Morawiecki előtt a Karmelita kolostorban Santiago Abascallal, a VOX párt elnökével, a spanyol képviselőház tagjával tárgyalt, akivel

az illegális migráció elleni küzdelemről esett szó.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább