Sport

A magyar válogatott győzelemmel és csoportelsőként zárta az Eb-selejtezősorozatot

A magyar labdarúgó-válogatott 3–1-re legyőzte Montenegrót Európa-bajnoki selejtezőn.

Egy bolgár öngól mindent megváltoztatott: a csütörtök esti magyar Eb-kijutás gálameccsé változtatta a Montenegró elleni vasárnapi selejtezőt – legalábbis a mieink számára, a vendégek a másik meccs szerb vereségben bízhattak. A magyar válogatott egy ponttal a csoportelsőséget is begyűjthette volna, így nem ütötte a vasast mindenáron, igen álmos tempóban kezdődött a délután hármas találkozó.

Az első félidő sokáig a sárga lapokról szólt, aztán teljesen random vezetést szerzett Montenegró: egy szabadrúgást követően Nagy Zsolt fejelte fel a labdát, Jovetics még középre tette, Rubezics meg közelről értékesítette (0–1). Bár a magyar csapat varázsütésre ébredt és nyomta be ellenfelét, hátrányban vonult szünetre.

Bár a magyarok szünet nélkül préseltek a második félidőben, sokáig még helyzetig sem jutottak. Aztán előlépett a kapitány: Szoboszlai Dominik gyakorlatilag egymaga terelte más mederbe a meccset, előbb szenzációs szóló végén egyenlített, majd két perccel később az Ádám Martintól visszakapott labdával a vezetést is megszerezte Magyarországnak.

Bár Montenegróra a másik pályáról mosolygott az Eb-kijutás lehetősége, Dibusz Dénes percei következtek: kapusunk öt-hat hatalmas bravúrt bemutatva tartotta a 2–1-et. A 2–1-et, amelyből végül 3–1 lett: a hosszabbításban Szoboszlai szabadrúgását még Duric kivédte, a kipattanót Nagy Ádám stukkolta a hálóba, feltéve a koronát a selejtezőkre. A magyar válogatott veretlenül, csoportelsőként pipálta ki a sorozatot, várhatja a december 2-i Eb-sorsolást.

UEFA Európa-bajnoki selejtező, G csoport
Magyarország–Montenegró 3–1 (0–1)
Budapest, Puskás Aréna

V: Makkelie (holland)

Gólszerző: Szoboszlai (66., 68.), Nagy Á. (93.), ill. Rubezics (36.)
Sárga lap: Szoboszlai (26.), Gazdag (35.), Dibusz (78.), Nagy Zs. (86.), ill. Camaj (13.), Szavics (18.), Rubezics (33.), Vesovics (47.), Kuc (92.)

Magyarország: Dibusz – Balogh B., Lang, Szalai A. – Bolla (Nego, a szünetben), Nagy Á. (Szuhodovszki, 94.), Styles (Horváth K., 64.), Nagy Zs. – Gazdag (Kalmár, a szünetben), Szoboszlai – Ádám M. (Németh A., 78.)
Montenegró: Mijatovics (Dukics, 58.) – Rubezics (Raicskovics, 76.), Szavics, Vujacsics – Vesovics (M. Vukcsevics, 55.), Jankovics (Radulovics, 71.), Kuc, Camaj (Krisztovics, 70.), A. Vukcsevics – Oszmajics, Jovetics

 

A csoportból még Szerbia az egyenes ági Eb-résztvevő, amely vasárnap 2–2-es döntetlent játszott Bulgáriával.

 

Forrás: M4Sport,

 

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább