Sport

A magyar színeket választotta az orosz műkorcsolyázó

Julija Scsetyinyina maradna magyar válogatott.

Változatlanul magyar színekben képzeli el pályafutását a műkorcsolyázó Julija Scsetyinyina (Chtchetinina Ioulia). A 27 esztendős sportoló személyi edzője, Dmitrij Szavin a TASZSZ orosz hírügynökségnek nyilatkozva szombaton arról beszélt, hogy a párosban háromszoros magyar bajnok új társra vár, miután közös karrierjük véget ért Magyar Márkkal.

„Julija jelenleg partnert keres, de a következő szezontól azt tervezi, hogy visszatér a jégre és Magyarország színeiben versenyez tovább” – mondta Szavin. „Vannak lehetőségek, hogy kivel folytatja, de még túl korai lenne megnevezni az illetőt.”

Scsetyinyina és Magyar 2022-ben hatodik lett az Európa-bajnokságon,

a 2021 tavaszán rendezett világbajnokságon elért 14. helyével pedig olimpiai kvótát szerzett. Ezzel 66 év elteltével jutott ki újra magyar páros téli olimpiára, ám a tavaly februári pekingi ötkarikás játékokon a kettős mégsem léphetett jégre, mivel Magyar Márknál koronavírust diagnosztizáltak. Scsetyinyina 2019-ig a svájci válogatottban szerepelt, először egyéni, majd páros korcsolyázóként. Noah Schererrel, majd Mihail Akulovval az oldalán kétszeres országos bajnok lett – írta az orosz hírügynökség.

(MTI)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább