Külföld

A lengyeleket is megbüntette a FIFA

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kitiltja a lengyel drukkereket az Andorra elleni idegenbeli mérkőzésről, továbbá súlyos pénzbüntetés befizetésére is kötelezi a szövetséget.
Az Albánia elleni találkozó a 70. percben a lengyelek vezető gólja után szakadt félbe, mikor a hazai drukkerek vizes palackokkal dobálták a vendég játékosokat, közülük többet is eltalálva. – írja az Index.

A történtekért a FIFA már korábban zárt kapus mérkőzéssel büntette az albán szövetséget. A lengyel szurkolók azonban nem hagyták szó nélkül az albánok dobálózását. A mérkőzés alatt a vendég drukkerek is célba vették palackokkal az albán szurkolókat, ezért nem utazhatnak az andorra elleni mérkőzésre.

Így nem lehetnek lengyel nézők a válogatott utolsó előtti vb-selejtezőjén, azonban a magyarok elleni zárómérkőzésen Varsóban már telt ház előtt léphetnek pályára Lewandowskiék. A FIFA további 50 000 svájci frank befizetésére kötelezi a lengyel szövetséget.

Forrás: Mandiner

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább