Belföld

A legmodernebb harckocsival rendelkezik a Magyar Honvédség

A magyar katonák az ünnepek alatt sem pihennek, 2024-ben pedig újabb kihívások várnak rájuk. A magyar haderő jelentős létszámban képviselteti magát a NATO-, az EU- és az ENSZ-vezetésű, koalíciós missziókban.

Amikor elkezdték a Magyar Honvédség modernizációját, azt keresték, melyik típusú harckocsi áll helyt minden körülmények között, így jutottak el a Leopardhoz – mondta Böröndi Gábor vezérezredes a közszolgálati televízió HadERŐ című műsorában.

A vezérezredes az orosz-ukrán háborút megemlítve kiemelte, hogy az abban részt vevő harckocsik egyáltalán nem tekinthetők biztonságosnak, azokkal szemben a Leopard harckocsiból a személyzet „mindig élve jön ki”. Ez lényegében nem is harckocsi, hanem egy acéllal körbevett számítógép, ráadásul Európában példátlan tűzereje van – fogalmazott, hozzátéve: ebben a digitalizált harckocsiban szolgálatot teljesítő katonák minden, a túlélési képesség megszerzéséhez szükséges fontos információt megkapnak.

Kijelenthető, hogy ma a Magyar Honvédség a legmodernebb harckocsival rendelkezik– hangsúlyozta. A vezérkari főnök szerint azzal, hogy ezt a technikát odaadják a katonáknak, a Magyar Honvédség jól felkészülten belépett a digitális világba. Böröndi Gábor azt mondta, a magyar katonák ma minden külföldi missziójuk során megtapasztalhatják, hogy vannak olyan jók, mint a külföldiek, ez pedig tartást és önbizalmat nyújt nekik.

A Honvéd Vezérkar főnöke méltatta a hazájuktól távol szolgálatot teljesítőket, akik az ünnepek idején igazán megtapasztalhatják a bajtársiasságot.

Külföldi missziójuk alatt üzentek a magyar katonák

A közszolgálati televízió magazinműsorának ünnepi adásában olyan katonák üzeneteit gyűjtötték össze, akik Magyarországtól távol, valamely misszióban szolgálnak, és feladataik miatt nem tölthetik szeretteikkel a karácsonyi ünnepeket.

A Magyar Honvédség a világon számos misszióban vesz részt, így Koszovóban vagy éppen Libanonban is teljesítenek szolgálatot magyar katonák.

Forrás: Magyar Nemzet,

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább