Belföld

A lakossági fogyasztóknak marad a 480 forintos benzinár

Szombaton 11 órakor tart Kormányinfót Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő.

Csak a magántulajdonú gépkocsik esetében marad a 480 forintos benzinár Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője bejelentette, hogy a százhalombattai finomító leáll karbantartás miatt.

A leállást nem lehet tovább halasztani. Egyik lehetőség a stratégiai készletek felszabadítása, míg a másikaz import. A szankciók és a háború miatt senki nem tudja garantálni, hogy lesz-e később elég kőolaj.

Csak annyit szabadítanak fel a stratégiai készletből, nagyjából az egynegyedét, ami a hazai fogyasztás egy részét fedezi – mondta a miniszter. A megmaradó készletek csak a lakossági fogyasztásra elég.

A magántulajdonú gépjárművekre, a taxikra, és a mezőgazdasági gépekre marad a 480 forintos benzinár – mondta a miniszter.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább