Belföld

A Kutyapárt elnöke felajánlotta kutyáját az ellenzék miniszterelnök-jelölti szerepére

A Kutyapárt elnöke felajánlotta kutyáját az ellenzék miniszterelnök-jelölti szerepére, mert ő nem szokott beszélni.

Ezen kívül Kovács Gergely meghazudtolta Márki-Zay Pétert, amikor cáfolta a baloldali miniszterelnök-jelölt kijelentését, miszerint ő könyörgött volna a Kutyapártnak, hogy induljon el az előválasztáson.

Amint arról mi is beszámoltunk, összemosta Gattyán György alakulatát a Kétfarkú Kutyapárttal Márki-Zay Péter. A miniszterelnök-jelölt kedden az ATV-ben Rónai Egon kérdésére elmondta: mindenkivel szívesen leül tárgyalni, aki hajlandó támogatni a kampányát, de az előválasztás után elinduló formációkat ő nem tekinti az ellenzék részének, szerinte ezen alakulatok egyetlen célja a szavazatok megosztása. „Aki ellenünk akar harcolni, azzal nem gondolom, hogy tárgyalni kellene” – tette hozzá, majd kijelentette: a digitális oktatást a közös ellenzéki program is tartalmazza.

Erre Kovács Gergely először a Facebookon reagált: közösségi oldalára azt írta ki:„Nem lehetne valaki más a jelölt, aki nem ilyen?” Ezután a Kétfarkú Kutyapárt elnöke az Egyenes Beszédben is elmondta véleményét Márki-Zayról.

„Nekem bőven elég lenne, ha Márki-Zay nem ilyen lenne. Ha esetleg mégis másban gondolkodnának, ( mármint az ellenzék más miniszterelnök-jelöltben gondolkodna – a szerk.) nekem az egyik kutyám, a Kutyika már foglalt, ő a miniszterelnök-jelöltünk. De van egy másik, a Kicsi Kutya, szintén labrador és fehér, és van egy nagy előnye is: nem szokott beszélni” – szúrt oda Márki-Zaynak –aki épp a minap jelentett be, esze ágában sincs leállni a vasárnapi videókkal – Kovács. Ezután hozzátette: egyszer már megígérte magának, hogy nem fog Márki-Zay kijelentéseiről beszélni, „annyi volt bennem, hogy ha valótlanságot talál mondani, akkor azt azért nehéz kibírni”.

Márpedig szerinte Márki-Zay nem mond igazat, amikor arról beszél: ő könyörgött a Kutyapártnak, hogy induljon el az előválasztáson. „Megkérdezte, hogy indulunk- e, de abszolút nem győzködött és nem könyörgött” – mondta Kovács Gergely, aki tehát ezzel megcáfolta Márki-Zay korábbi mondatait.

A műsorban Kovács megerősítette: ha bejutnának a parlamentbe, nem segítenék a Fideszt hatalomra, ellenben készek lennének együttműködni a mostani ellenzékkel.

(mandiner)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább