Belföld Kiemelt

A korlátozások enyhítéséért engedetlenségi mozgalmat indít a Mi Hazánk

A bírságot is kifizethetik helyettünk…

Polgári engedetlenségi mozgalmat indít a járványügyi korlátozások enyhítése érdekében a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be a párt alelnöke pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

Az alelnök közölte: egyrészt aláírásgyűjtést indítanak a vendéglátóhelyek, edzőtermek lezárásának feloldásáért, illetve arra buzdítják a tulajdonosokat, hogy ha vállalni tudják a következményeket nyissanak ki.
A Mi Hazánk gyűjtést indít a bírságok fedezésére – tette hozzá.

Mint elmondta: mozgalmukkal csatlakoznak a fellázadt lengyel, olasz és német vendéglátósokhoz, szolidaritást vállalva a kis- és középvállalkozókkal.
Azt szeretnék elérni, hogy a vendéglátóhelyek akár korlátozott létszámmal, de működhessenek ismét.
Ugyanis ezen kisvállalkozások közül egyre több megy tönkre, hiszen a tavalyi évben is nagyjából négy hónapot zárva kellett tartaniuk – fűzte hozzá.

Ugyanakkor – folytatta – az uszodák és edzőtermek, színházak és sportcsarnokok megnyitását is szorgalmazza a Mi Hazánk, valamint a hónapok óta többnyire szünetelő testnevelésórák újraindítását is.
Annál is inkább, mert a mindennapos testnevelésre most nagyobb szükség volna az immunrendszer erősítése érdekében, mint máskor – vélekedett.

Arról is szólt, hogy a Mi Hazánk tiltakozik az oltás lehetőségével nem élők hátrányos megkülönböztetése ellen.
Legyen joga mindenkinek dönteni a maga sorsáról, ne diszkriminálják a másként gondolkozókat – mondta a párt alelnöke. (mti)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább