Külföld

A Kongresszus korrupciós vizsgálatot indított az Ukrajnának küldött amerikai segélyek kapcsán

A Joe Biden és családja korrupciós ügyeit is vizsgáló kongresszusi testület nyomozást indított az Ukrajnának küldött amerikai támogatások kapcsán.

James Comer a Képviselőház Felügyeleti és Elszámoltathatósági Bizottságának elnöke és a Felügyeleti Bizottság republikánus képviselői felszólítják azokat a szövetségi kormányzati ügynökségeket, amelyek több mint 113 milliárd dollárnyi, az amerikai adófizetők által Ukrajnának nyújtott támogatást kezelnek, hogy szolgáltassanak dokumentumokat és információkat a pénz útjáról és, hogy kifizetésük során történtek-e visszaélések, csalások és pazarlások.

James Comer, az Elszámoltathatósági Bizottság elnöke hivatalos levélben arra szólította fel a Pentagont, a Külügyminisztériumot és az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségét, hogy az Ukrajnának küldött gazdasági és katonai segítségnyújtással kapcsolatos összes dokumentumot és közleményt adja át legkésőbb március 8-ig.

„Az Egyesült Államoknak azonosítania kell a segélyekben rejlő kockázatokat, és felügyeleti mechanizmusokat kell kidolgoznia azok mérséklésére” – fogalmazott Comar.

James Comer megígérte, hogy elszámoltatják a Biden-adminisztrációt.

A Joe Biden vezette amerikai kormány 113 milliárd dollár gazdasági és biztonsági segélyt küldött Kijevnek azóta, hogy Oroszország inváziót indított Ukrajna ellen. Összehasonlításképp, az Egyesült Államok korábban átlagosan 146 milliárd dollárt költött évente katonai és humanitárius segélyekre Afganisztánban.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább