Belföld

A “kivéreztetett” Főváros négyszázmillió forintot költött idén tanácsadókra

Karácsony Gergely vezette Budapest szereti hangoztatni, hogy mennyire ki van üresedve a kassza.

A közműcégektől több száz embert rúgtak ki, de ezek ellenére több száz milliókért foglalkoztatnak több mint 40 tanácsadót.

A fővárosi közműcégvezér, Mártha Imre egy milliárdokat érő luxusingatlanban él, amit a maffiózó Prisztás Józseftől vásárolt.

Az Origó közérdekű adatigényléssel fordult a Fővárosi Önkormányzathoz melyből kiderült, hogy közel 400 millió forintot költött el Karácsony Gergely és helyettesei tanácsadókra ebben az évben. Összesen 54 tanácsadót foglalkoztattak, akik közül 8 fő idén kilépett, de egyiküknek december 31-ig szól a jogviszonya, tehát összesen így is 47 tanácsadójuk van.

Havonta pedig átlagosan bruttó 636 019 forintot visznek haza. Egy tanácsadó éves szinten tehát több mint 7,5 millió forintot keres. Ami pedig külön érdekesség, hogy tevékenységükről nem kell beszámolót készíteniük. Tavaly egyébként „csak” 41 tanácsadót alkalmaztak, tehát olyan rosszul áll a Főváros, hogy idén plusz embereket vettek fel.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább