Külföld

A kínai hadsereg augusztus 30-án utazik Oroszországba

Augusztus 30. és szeptember 5. között a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg is részt vesz az oroszországi Vosztok-2022 hadgyakorlaton

– közölte a kínai védelmi minisztérium.

„A két ország fegyveres erői közötti éves együttműködési tervvel és a kétoldalú megállapodásokkal összhangban a PLA hamarosan delegálja és küldi erőinek egy részét Oroszországba a Vosztok-2022 gyakorlaton való részvételre” – áll a közleményben.

A gyakorlat hozzájárul „az összes ország fegyveres erői közötti baráti együttműködéshez, valamint az összes fél stratégiai interakciójának szintjének növeléséhez és a különböző biztonsági fenyegetésekre való reagálási képesség erősítéséhez”.

„Ezek a gyakorlatok semmilyen módon nem kapcsolódnak a jelenlegi nemzetközi és regionális helyzethez” – közölte a kínai védelmi minisztérium.

A Vosztok-2022 gyakorlatot az orosz vezérkari főnök, Valerij Geraszimov parancsnoksága alatt tartják a Keleti Katonai Körzet 13 gyakorlóterén. Az orosz védelmi minisztérium korábban közölte, a gyakorlatok során a résztvevő erők a keleti régió katonai biztonságának fenntartására irányuló intézkedéseket gyakorolják majd.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább