Külföld

A késtörvényen akar szigorítani a svéd kormány

olvasási idő:41 másodperc

Napi szinten szurkálnak össze valakit a bandák…

Az igazságügyi minisztérium dolgozik már azon a törvénytervezeten, amely szigorúbb büntetéseket tenne lehetővé a szúró- és vágóeszközök miatt. A törvény még ebben a ciklusban hatályba lépne. Bár jelenleg is tilos nyilvános helyen kést hordani, büntetni nem szokták. A jobboldali pártok már régóta sürgetik a törvény szigorítását, amelyet a mostani nagyobbik kormánypárt, a Szociáldemokraták már a 2016-os választási programjukban megígértek.

Svédországban az elmúlt években drámaian megnőtt a késes támadások és gyilkosságok száma, melyek nagy részét bevándorlókból álló bandák követik el.

Magyarországon másfél éve a Mi Hazánk színeiben politizáló Fülöp Erik vetette fel a késtartás szigorítását, miszerint a büntetett előéletű személyek esetében a kés tartása bűncselekmény lenne. Azóta Fülöp Eriket egy elcsalt tisztújítással Novákék eltávolították a pártból, a Mi Hazánk pedig főleg zavaros összeesküvés elméletekkel és lezárás ellenességgel foglalkozik. (mno nyomán)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább