Külföld

A kazah elnök is gratulált Orbán Viktornak

A kazah nép és saját nevében gratulált Kaszim-Zsomart Tokajev kazah államfő Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz–KDNP koalíció győzelmének. A kazah elnök sok sikert kívánt Orbán Viktornak munkájához, a kormány új kezdeményezéseihez, amelyek Magyarország jövőjét szolgálják.
„Az Ön választási győzelme egyértelmű bizonyítéka annak, hogy honfitársai nagyfokú bizalommal vannak az Ön és pártja politikája iránt, amelynek célja az ország politikai és gazdasági stabilitásának biztosítása, a polgárok jólétének növelése és Magyarország nemzetközi presztízsének erősítése”

– áll a magyar miniszterelnöknek megküldött levélben.

A kazah elnök sok sikert kívánt Orbán Viktornak munkájához, a kormány új kezdeményezéseihez, amelyek Magyarország jövőjét szolgálják. Kaszim-Zsomart Tokajev reméli, hogy a Kazahsztán és Magyarország közötti kapcsolatok, valamint a stratégiai partnerség tovább erősödik. A kazah államfő egyúttal hivatalos látogatásra invitálta Orbán Viktort, hogy megvitassák a kazah–magyar együttműködés megerősítésének módjait.

Éppen néhány nappal ezelőtt, április 2-án volt a Kazahsztán és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének harmincadik évfordulója. Hazánk az első tíz állam egyike volt, amely elismerte a közép-ázsiai ország függetlenségét 1992-ben, a Szovjetunió felbomlása után. A diplomáciai képviseletek egy évvel később, 1993-ban nyitották meg kapuikat mindkét fővárosban.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább