Sport

A Katyusa helyettesítheti az orosz himnuszt a hoki-világbajnokságon

Elképzelhető, hogy az ismert szovjet katonadal, a Katyusa szól majd az orosz himnusz helyett az idei jégkorong-világbajnokságon.

Orosz hírügynökségi jelentés szerint a kérdést március 15-ei tanácsülésén tárgyalja a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF), melynek elnöke, René Fasel úgy nyilatkozott, hogy több variáció lehetséges. Az is, hogy orosz győzelem esetén az IIHF himnusza csendül fel, és az is, hogy semmi.

A Katyusa használatának lehetősége azért merült fel, mert a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) decemberi döntése értelmében Oroszországot – az elmúlt évek ismétlődő doppingbotrányai miatt – 2022. december közepéig eltiltották zászlaja és himnusza használatától a világversenyeken.

A Katyusát az orosz jégkorongszövetség javasolta a sportolók kérése alapján.

Az első nemzetközi torna, amelyen az oroszok nemzeti szimbólumok nélkül vettek részt a januári férfi kézilabda-világbajnokság volt. Az orosz együttes Egyiptomban az „Orosz Kézilabda Szövetség csapata” néven indult, az orosz himnusz helyett pedig a Nemzetközi Kézilabda Szövetségé (IHF) szólt.(euronews)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább