Külföld

A katari hatóságok szivárványszínű játékokat foglaltak le

A minisztérium szerint sérti az iszlám értékeit…

Az „iszlám értékek” megsértése miatt a katari hatóságok szivárványszínű játékokat foglaltak le. Az üzletekben folytatott „ellenőrzési akciók” során gyermekjátékokat találtak, amelyek „megjelenésükben” sértik az „iszlám értékeit” – közölte a katari kereskedelmi minisztérium további magyarázat nélkül.

A minisztérium által közzétett fotón szivárvány színű stresszoldó játék, popito (Pop it!) látható. Minden állampolgárt felszólítanak, hogy jelentsenek minden olyan árut, amely „hagyományokat sértő logóval vagy mintával rendelkezik” – közölte a minisztérium.

A konzervatív muzulmán Öböl-menti ország ad otthont jövőre a labdarúgó-világbajnokságnak. Emberi jogi szervezetek azzal vádolják az országot, hogy diszkriminálja a szexuális kisebbségeket. A homoszexualitás továbbra is bűncselekménynek számít Katarban, és az iszlám törvények szerint a melegeket és leszbikusokat akár halálbüntetéssel is sújthatják.

Legutóbb Katar próbálta eloszlatni a homofóbiájával kapcsolatos kritikákat. A volt angol válogatott David Beckham lett a világbajnokság nagykövete. A labdarúgó elmondása szerint biztosították őt, hogy a szurkolók biztonságban lesznek az országban, és akár szivárványos zászlókat is lengethetnek a stadionokban.

Ugyanakkor Katar svájci nagykövet a múlt hónapban egy interjúban megvédte országa homoszexualitást tiltó törvényeit, példaként Magyarországot felhozva. „Még Európa demokratikus országaiban sem fogadnak el mindent, ha homoszexuálisként elmész Magyarországra és csókolóznál az utcán, nem tehetnéd meg következmények nélkül ”

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább