Belföld Kiemelt

A Jobbik elnök getto felszabadításra emlékezett

Pálból újra Saul lett…

“Terézváros alpolgármesterével, dr. Kerék-Beleznay Zsuzsannával meggyújtottuk az emlékezés gyertyáját a Budapesti Gettó Emlékfalnál” írja Facebook bejegyzésében a Jobbik elnöke -az amúgy zsidó származású- Jakab Péter.

Majd folytatja sorait, íme: 76 évvel ezelőtt ezen a napon értek véget a megpróbáltatásai annak a több tízezer embernek, akiket a nyilasok és a nácik a gettó falai között zsúfoltak össze borzalmas körülmények között. A gettó felszabadításakor 68 ezer honfitársunk menekült meg a haláltól. Az ő szenvedésükön túl a gettó falainak lebontásakor 3 ezer temetetlen holttest jelezte, milyen kegyetlen pusztításra képes a gyűlölködés és az uszítás.
Közös felelősségünk, hogy ilyen rémtettekre soha többé ne kerüljön sor!

Ez szó szerint pál(vissza)fordulás. Pálból lett újra Saul.

Na de… Megfelelési kényszer van. Oké. Ha valaki nincs letiltva Gyurcsány Ferenc facebook oldalán, az kérdezze már meg tőle, hogy akkor Jakab és a Jobbik megfelelt e vagy sem.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább