Külföld

A Hezbollah hivatalosan is harcba szállt Izrael ellen

Libanonból is lövik a terroristák Izraelt.

Libanon felől több lövedéket lőtt ki a Hezbollah Izraelre, mire az IDF (Izraeli Védelmi Erők) azonnal válaszolt.

A szombati támadást követően Izrael megkezdte a gázai határ menti faluk megtisztítását a terroristáktól. Éjszaka Gáza felől rakéták tömegét lőtték izraeli városokra.

A LIBANONI HATÁR KÖZELÉBEN ÉLŐ IZRAELI LAKOSOKAT FELSZÓLÍTOTTÁK: TARTÓZKODJANAK ÓVÓHELYEK KÖZELÉBEN.

A Hezbollah egy nyilatkozatban kijelentette a palesztinok iránti szolidaritásból lőtt rá Izraelre, ezzel becsatlakozva a háborúba. A Palestine Chronicle így írt a csapásról: „a Hezbollah hivatalosan is csatlakozott az izraeli megszállás elleni harchoz”.  A szervezet közlése szerint tüzérséggel és rakétákkal támadták Sheeba Farms területét és gratuláltak a Hamásznak a szombaton indult hadművelethez.

Sebes Gábor a Mandiner hasábjain így írt ennek a jelentőségéről:

Azért személy szerint csak imádkozni tudok, hogy a Hezbollah ne kapjon az alkalmon, és ne támadjon Libanon felől, mert akkor egy ukrajnai méretű háború tanúi lehetünk.

(A Hezbollah a „területet békéért” elv másik haszonélvezője: amikor Izrael a békéért cserébe kivonult Dél-Libanonból, bevonult oda a Hezbollah. Évek alatt százezres(!) fejlett rakéta-arzenált telepített és komoly képességekkel rendelkező hadsereget állított fel, ami túltesz a libanoni hadseregen. (Magát az államot teljesen foglyul ejtette.)

Ha nem katonai az akció értelme, akkor mi?

Árubemutató a szponzoroknak: erre vagyunk képesek, tessék, csak tessék a kasszához fáradni!

Ha valaki ezek után még elhiszi, hogy a békeszerető „palesztin” népnek nincs más vágya, mint építő munkát folytatni a saját államában, az gyógyíthatatlanul naiv. (Sebes Gábor írása.)

(Mandiner)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább