Külföld

A Győri Audi német elnöke: Rossz színben tünteti fel a magyarokat a nemzetközi média

Alfons Dintner a VG-nek adott interjújában kijelentette, hogy a magyarok lelkesek, jól tájékozottak és képesek önálló döntéseket hozni.

Az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke a Világgazdaságnak adott exkluzív interjút Alfons Dintner, aki immáron négy éve dolgozik Magyarországon, tisztában van az itteni általános hangulattal, ezért sem érti, miért tüntetik fel rossz színben a magyarokat a nemzetközi médiában

A német származású Dintner többek között a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjéről, az emberszabású robotokról, a kormánnyal való kapcsolatáról és Orbán Viktor miniszterelnökről is beszélt, aki Berlinben egyértelmű üzenetet fogalmazott meg.

A 60 esztendős vezető a lapnak azt is elárulta, mit érzett, amikor a szakszervezet két elnökségi tagját közokirat-hamisítás és hűtlen kezelés gyanújával bilincsben vitték el a rendőrök.

Az igazgatósági elnök még azt is kijelentette, hogy

az elektromos átállás immár egy visszafordíthatatlan folyamat,

a kínaiakra ellenfélként tekint, a Magyarországra tervezett akkumulátorgyárakat üdvözli, legszívesebben pedig egy Q5-t vezet.

Szívügye, hogy előmozdítsa a gazdasági kapcsolatokat

Arra a kérdésre, milyen hatással volt rá, hogy Szijjártó Péter külügyminisztertől átvehette a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, azt felelte, „személy szerint már annak is örültem, hogy érdemesnek tartottak erre a kitüntetésre.

Szívügyemnek tartom, hogy – amennyire csak lehet, – előremozdítsam a gazdasági kapcsolatokat a két ország között”.

Majd azzal folytatta, „vállalatként sok mindenre vagyunk büszkék, ez eredményeinket nyugodtan ki tudjuk tenni a kirakatba – valószínűleg inkább ezeknek szólt ez az elismerés, kevésbé az én teljesítményemnek”.

Dintner ezután kijelentette, hogy „a magyarok sok mindent jól és helyesen is csinálnak, és úgy gondolom, hogy ennek az ábrázolása a nemzetközi médiában nem felel meg a magyarországi valóságnak. Én elsősorban a tizenkétezer munkavállalónkról, valamint arról a több tízezer emberről beszélek, akiknek az élete valamilyen szinten – magyarországi beszállítóként vagy szolgáltatóként – az Audi működésétől függ.

Ez alapján kijelenthetem, hogy a magyarok lelkesek, jól tájékozottak és képesek önálló döntéseket hozni”

– húzta alá.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább