Külföld

A gyermekvédelemre hivatkozva tiltottak be egy meleg filmet Kenyában

És a kereszténység védelmére is hivatkoztak…

Kenya betiltotta az I Am Samuel című meleg dokumentumfilmet, mert a film “sérti” az ország alkotmányát.

A kenyai médiahatóság (KFCB) múlt csütörtökön jelentette be, hogy betiltotta az I Am Samuel című dokumentumfilmet, amely egy meleg kenyai férfi elfogadásért folytatott küzdelmét és egy másik férfival való kapcsolatát mutatja be.

A KFCB szerint a film “elfogadhatatlan, valamint megalázó a kereszténységre nézve“, és állítja, hogy a film ellentmond a kenyai értékeknek és az ország alkotmányának.

Christopher Wambua, a testület vezetője egy nyilatkozatban azt mondta, hogy a film “sérti az alkotmány 45. cikkelyét”, amely “a családot a társadalom alapvető egységeként, a házasságot pedig két, ellentétes nemű személy kapcsolataként ismeri el.”

“Továbbá törvényeink, kultúránk, valamint társadalmunk hite és a család szent és sérthetetlen intézmények” – mondta Wambua.

Hozzátette, hogy a bizottság elemzése szerint az I Am Samuel “olyan értékeket propagál, amelyek nincsenek összhangban alkotmányunkkal, kultúránkkal, értékeinkkel és normáinkkal“. Wambua azt állította, hogy a dokumentumfilm “könnyen kiteheti a veszélyeztetett csoportokat, köztük a gyermekeket, a nem megfelelő tartalomnak.”

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább