Külföld

A Gazprom nagyon durva dolgot közölt az európai földalatti gáztárolókkal kapcsolatban

Európa földalatti tárolókban tárolt gáztartalékainak feltöltése a tavalyi szintre nem biztos, hogy egyszerű feladat lesz az orosz vezetékes gáz politikailag vezérelt elutasítása miatt – közölte kedden a Gazprom.

 

“Nagyon nagy kihívás lesz ezt megtenni, figyelembe véve az orosz vezetékes gáz elutasítását célzó, politikai indíttatású döntéseket. A cseppfolyósított földgázért (LNG) folyó verseny erősen kihat majd az európai piacon elérhető gázmennyiségekre. Ilyen körülmények között a tárolókban lévő gáztartalékok feltöltése a tavalyi szintre nehéz feladatnak bizonyulhat az európai vállalatok számára” – közölte az orosz gázóriás.

 

Az európai földalatti tárolókból történő gázkitermelési szezon április 6-án ért véget, és a töltöttségi szintjük 55%-ra, azaz összesen 55,4 milliárd köbméterre csökkent. A meleg téli időjárás nagy szerepet játszott abban, hogy Európa átvészelje a fűtési szezont.

 

“DE NINCS GARANCIA ARRA, HOGY AZ IDŐJÁRÁS A KÖVETKEZŐ FŰTÉSI SZEZONBAN IS ILYEN ADAKOZÓ LESZ” – JEGYEZTE MEG A GAZPROM.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább