Külföld Sport

A franciák elsöprő többsége támogatja az orosz sportolók részvételét az olimpián

Friss internetes felmérés szerint a franciák többsége támogatja az oroszok indulását a jövő évi párizsi nyári olimpián.

Az insidethegames.biz számolt be róla, hogy az 1005 – 18 év feletti – francia megkérdezésével készült felmérés tanúsága szerint az ötkarikás játékok házigazdáinak 72 százaléka ért egyet azzal, hogy Oroszország – és a Moszkvát támogató Belarusz – sportolói részt vehessenek és semleges zászló alatt versenyezhessenek a 2024-es olimpián.

A közvélemény-kutatás az után készült, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jelezte: szigorú feltételek mellett, semleges színekben vissza lehetne engedni a két ország versenyzőit a nemzetközi sportéletbe, bár konkrétan a párizsi ötkarikás indulásuk lehetővé tételét illetően a NOB eddig nem foglalt állást. Az esetleges engedmény önmagában dühös reakciót váltott ki Ukrajnában, továbbá több ország bojkottal fenyegetőzött, Anne Hidalgo párizsi polgármester pedig most kijelentette, hogy ellenzi orosz és belorusz sportolók jelenlétét a jövő évi olimpián, habár korábban pont az ellenkezőjét állította.

Az online felmérés szerint a válaszadók 28 százaléka van azon a véleményen, hogy az oroszok nemzeti színekben is versenyezhetnek Párizsban, 27 százalék pedig úgy gondolja, hogy el kellene őket tiltani.

(Orosz Hírek)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább