Külföld

A Financial Times szerint az egész kontinens biztonsága Ukrajnától függ

A lap arról is beszámolt, hogy eddig miért nem volt sikeres Ukrajna.

A nyugati vezetők jelentős részben tehetnek azért, hogy a közvélemény belefáradt az ukrán háborúba – fejtette ki a véleményét Martin Sandbu a Financial Times hasábjain. A cikk szerzője szerint a nyugati politikusok hitették el az emberekkel, hogy az ukránok könnyen győzelmet arathatnak az orosz hadsereg felett, a valóság azonban rájuk cáfolt. A lap szerint az azonban egy kis örömöt jelent, hogy a magyar ellenkezés dacára sikerült megkezdeni a felvételi tárgyalások megkezdését Kijevvel.

A szerző sajnálattal állapítja meg, hogy a közbeszéd jelentősen negatív irányba fordult az ukrán háború kapcsán.

Egyre több ember gondolja azt, hogy Ukrajna kudarcot vall. A valóság azonban az, hogy a megtámadott ország nehézségei elsősorban abból fakadnak, hogy nem kapta meg a leghatékonyabb fegyvereket.

Martin Sandbu szerint további anyagi áldozatot kell hoznia Európának Ukrajna javára, mivel az egész földrész biztonsága az ukránok sikerétől függ.

Ez a megállapítás pedig főleg akkor igaz, ha újra Donald Trump lesz az Egyesült Államok elnöke.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább