Belföld

A Fidelitas két évre újraválasztotta elnökének Illés Boglárkát

„Készen állunk. Együtt a legvastagabb falon is átmegyünk” – írja közösségi oldalán az ifjúsági szervezet.

A Fidelitas XVIII. Tisztújító Kongresszusa további két évre újraválasztotta elnökének Illés Boglárkát. A Fidelitas legfőbb döntéshozó testülete 7 országos alelnököt bízott meg a szervezet egyes szakterületeinek vezetésével.

A megválasztott alelnökök:

Baczkó Norbert

Biró Marcell

Bóka Bence

Farkas Dániel

Hack Angelika Lilien

Kiss Norbert

Szabó Krisztián Szilárd

Készen állunk. Együtt a legvastagabb falon is átmegyünk

– írja közösségi oldalán az ifjúsági szervezet, amely idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját.

Illés Boglárka, a Fidelitas korábbi és immáron új elnöke köszönetnyilvánítással kezdte ünnepi beszédét, fontosnak tartotta, hogy mindenki kifejthesse a véleményét, mert szerinte Magyarország egy sorsdöntő voksolás előtt áll. Kijelentette: szervezetük a józan ész oldalán áll, ennek fényében választják meg szövetségeseiket. Az ellenzékről szólva közölte: ők jobbak nem lesznek, ezért az a feladatuk, hogy az ország, a magyarok kárára többet ne tegyenek.

Ahogyan korábban megírtuk, az eseményen felszólalt többek között Illés Boglárka, a 25 éves szervezet elnöke; Kubatov Gábor, a Fidesz ügyvezető alelnöke; Kövér László házelnök; valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tény, hogy az elmúlt 25 esztendőben a fidelitasosok végig ragaszkodtak az értékeikhez, végig ragaszkodtunk ahhoz, hogy mi igenis patrióták vagyunk, igenis keresztény alapokon állva politizálunk, igenis a keresztény értékeket tartjuk fontosnak, igenis értéknek tartjuk az egymás iránti tiszteletet és megbecsülést, ma valóban lázadás az Európát, sőt az egész világot uralni akaró liberális mainstreammel szemben” – mondta Szijjártó Péter.

Szijjártó Pétert követően Kövér László házelnök szólalt fel. A politikus visszaemlékezett a Fidesz alapításának évére. Szerinte az ő nemzedékük más volt, mint a mai fiataloké, bennük nem volt semmiféle heroizmus, szabad világot szerettek volna 40 év kommunizmus után.

A ti nemzedéketeknek kell átmenteni a normális Európa eszméjét a folyó túlsó partjára

– jelentette ki Kövér László.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább