Külföld

A Fehér Ház utasítására a Facebook belassította Tucker Carlson oldalát

A Wall Street Journal információi szerint Zuckerberg nem egy alkalommal cselekedet a Fehér Ház nyomására.

A Meta vállalat nemrég kiszivárgott belső e-mailezéseiből kiderült, hogy a Biden-kormány és az általa kinevezett tisztviselők jelentős nyomást gyakoroltak Mark Zuckerbergre és az általa vezetett vállalatra. A Meta nem egy alkalommal engedelmeskedett a Fehér Ház követeléseinek. Egyik alkalommal például – az e-mailek tanúsága szerint – a Fehér Ház követelésére válaszul 50%-kal belassították egy Tucker Carlson által közzétett videó terjedését, noha a poszt nem sértett semmilyen irányelvet, írja a Wall Street Journal.

Kezdetben a vállalat nem tett eleget az igazságügyi bizottság kérésének, hogy osszák meg a Fehér Ház nyomását igazoló belső kommunikációs dokumentumokat. Ezért a bizottság úgy döntött, szavazást indít Mark Zuckerberg felelősségre vonásáról a kongresszus megsértése miatt.

A kongresszusi bizalmatlansági eljárás fenyegetésére végül a Facebook átadta a kért dokumentumokat, amelyekből kiderül, hogy a Biden-kormányzat nyomásgyakorlással próbálta befolyásolni a vállalatot az amerikaiakat érintő fontos kérdések megvitatásának elfojtása érdekében.

Forrás: Mandiner,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább