Kiemelt Sport

A Drezda szurkolói is kirakták egy molinóra, hogy „csak két nem létezik”

Kiálltak a Leverkusen mellett és beszóltak a német szövetségnek…

A harmadosztályú Dynamo Dresden vasárnapi FC Ingolstadt elleni mérkőzésén a szurkolók ismét kitettek magukért,  genderlobbi-ellenes üzenetet feszítettek ki.

A szász Drezda szurkolói két transzparenst mutattak fel, amelyeken a következő felirat szerepelt: „Csak egy nevetséges DFB van. . és két nem!”

A Bundesliga jelenlegi éllovasának, a Bayer Leverkusennek a rajongói novemberben mutattak fel hasonló üzenetet: „Sok zenei stílus létezik, de csak 2 nem” szöveggel.

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) ezt követően 18 ezer eurós pénzbírságot szabott ki a klubra „diszkriminatív, sportszerűtlen magatartás miatt”, mondván meleg-, gender-ellenes volt a szurkolók transzparensen látható véleménye. A Leverkusen klub tudomásul vette a büntetést.

Erre reagáltak most a drezdai ultrák, beszólva a német szövetségnek és kiállva a Leverkusen szurkolóinak véleménye illetve a normalitás mellett.

A „két nem” szlogennel a leverkuseni és drezdai ultrák az ilyen-olyan nemi kisebbségek elismerése ellen emeltek szót. A jelenlegi balos német kormány szerint nem két biológiai nem létezik, hanem van egy harmadik is, amiben ilyen-olyan több tucat társadalmi nem tartozik.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább