Belföld Külföld

A DK közleményben támogatja a kazah lázadókat

Ara-Kovács Attila a DK EP-képviselője fogalmazta meg a DK egységes sajtóközleményét, amelyben elítélik a regnáló kazah kormányt. Mi, magyarok pontosan tudjuk, milyen beláthatatlan következményei lehetnek egy orosz beavatkozásnak – kiállunk a kazahok mellett” – kezdi a közleményt az a párt, amelynek elnöke az MSZP elnöke volt, amely azon kommunista MSZMP utódpártja, amely behívta az oroszokat hazánkba…

A Demokratikus Koalíció közleményében hangsúlyozza, szerintük ők az alapvető emberi jogok és szólásszabadság védelmezői, akik elhatárolódnak a kazah kormánytól.

Az 56-os hóhérok utódai, akik 2006-ot is vezényelték, emlékeztetnek: „Mi magyarok pontosan tudjuk, hogy milyen beláthatatlan következményei vannak annak, amikor orosz segítséggel próbálják leverni a zsigereiben szabadságra vágyó nép lázadását. Ahogyan Magyarországon az ’56-os hősök, most a bátor kazahok mutatják meg, hogy az elnyomásra a nép összefogása és a szabadságért folytatott harc az egyetlen válasz.”

Nehezen értelmezhető, de „a DK ’56 szellemének jegyében is felszólítja a magyar kormányt, hogy határolódjon el az orosz katonai beavatkozástól és álljon ki az autoriter rezsim ellen fellázadó kazah nép mellett!”

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább