Külföld

A cseh, lengyel és szlovák gazdákkal tiltakoztak a magyarok

A cseh határ közelében tiltakoztak csütörtökön cseh, szlovák és lengyel gazdák, akikhez magyarok is csatlakoztak.

Lezártak több határátkelőt és az uniós agrárpolitika módosítását követelték.

A cseh–szlovák határon lévő Hodonin–Holic átkelő több mint egy órán keresztül zárva volt, mert több száz traktor sorakozott fel az autópályán – tudósított a Reuters.

A hírügynökség beszámolója szerint magyar gazdák is érkeztek buszokkal, a tiltakozók nemzeti zászlókat lengettek, és táblákat tartottak fel „Stop a bürokráciának” és „Stop az ukrán gabonának” felirattal.

Egy hatvanéves szlovák gazda szerint az ágazatot „százmillió probléma” fenyegeti, veszélyezteti a versenyképességét. „A legnagyobb probléma a bürokrácia” – jelentette ki Vladimir Chovan.

Cseh és lengyel gazdák lezártak egy határátkelőt a közös szakaszon is, valamint egy időre megbénult a Németországgal közös reitzenhaini átkelő is.

„A tény, hogy a gazdák az egész EU-ban tiltakoznak, egyértelmű jele annak, hogy alapvető fontosságú a közös agrárpolitika újraértelmezése” – írta közleményében a cseh agrárkamara.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább