Kiemelt Külföld

A Cottbus és a Chemnitzer szurkolói is kiírták, hogy „csak két nem létezik”

Egyre több szurkolótábor mond nemet a genderlobbinak…

Mint arról beszámoltunk, két hete a német harmadosztályú Dynamo Dresden mérkőzésén a szurkolók genderlobbi-ellenes üzenetet feszítettek ki.

A szász Drezda szurkolói két transzparenst mutattak fel, amelyeken a következő felirat szerepelt: „Csak egy nevetséges DFB van. . és két nem!”  (Erről idekattintva olvashat)

Ennek előzménye volt, hogy a Bundesliga jelenlegi éllovasának, a Bayer Leverkusennek a rajongói novemberben mutattak fel egy hasonló üzenetet: „Sok zenei stílus létezik, de csak 2 nem” szöveggel, miután a Német Labdarúgó Szövetség (DFB)  18 ezer eurós pénzbírságot szabott ki a klubra „diszkriminatív, sportszerűtlen magatartás miatt”, mondván meleg-, gender-ellenes volt a szurkolók transzparensen látható véleménye. (Ezt itt olvashatja.)

Erre reagáltak a drezdai ultrák, beszólva a német szövetségnek és kiállva a Leverkusen szurkolóinak véleménye illetve a normalitás mellett.

Úgy fest, ennek az ellenállásnak nincsen vége, most egy a német negyedik ligában ( Regionalliga Nordost) 5700 néző előtt lejátszott mérkőzésen volt gender(lobbi)-ellenes üzenet.

Az Energie Cottbus labdarúgóklub szurkolói a Viktoria Berlin elleni hazai meccsen mutattak be egy transzparenst: „Csak 2 nem létezik… mindkettő megveti a DFB-t” – szólt a cottbusi szurkolók üzenete.

Majd három nappal később a  Chemnitzer hazai meccsén (ami éppen a Cottbus ellen volt) jelent meg egy transzparens a következő felirattal: „Csak két nem létezik, ezt még a vak is látja! DFB szurkolói bolt: férfiak, nők, baba és gyerekek„.  Utalva a szövetség hivatalos szurkolói boltjára, ahol nincsenek ilyen-olyan nemek, csak a normális kettő.

Nyitóképen a Chemnitzer, itt pedig a Cottbus szurkolói:

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább