Külföld

A CIA-igazgató Kijevben egyeztet Zelenszkijjel

Bill Burns CIA-igazgató Kijevbe utazott, hogy kedden találkozzon Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és hírszerzési kollégáival – közölte egy amerikai tisztviselő.

Burns a tisztviselő szerint biztonságban volt az amerikai nagykövetségen az országot ért orosz rakétacsapások, köztük az ország fővárosát megrázó robbanások idején.

A CIA igazgatójának kijevi útja a törökországi Ankarában, Szergej Nariskinnel, orosz hírszerzési kollégájával folytatott hétfői találkozója után következett , és ez a második ismert alkalom kevesebb mint egy hónapon belül, hogy Kijevbe látogatott.

A tisztviselő szerint Burns ott tartózkodása során megvitatta az orosz SVR vezetőjének átadott amerikai figyelmeztetést, hogy ne használjon nukleáris fegyvereket, és megerősítette az Egyesült Államok elkötelezettségét, hogy támogatást nyújt Ukrajnának az orosz agresszió elleni küzdelemben.

A háttércsatornákon zajló kommunikáció felbolydulása kevesebb mint egy héttel azután történt, hogy Oroszország bejelentette a kivonulást egy kulcsfontosságú ukrán városból, és Washingtonban csendes vita kezdődött arról, hogy bátorítsák-e Ukrajnát a háború diplomáciai megoldására vagy sem.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább