Sport

A brit sajtó szerint rémálom lenne, ha egy orosz nyerné a wimbledoni teniszbajnokságot

A Telegraph című brit lap az oroszok esetleges győzelméről a wimbledoni teniszbajnokságon a verseny Nagy-Britannia számára legkedvezőtlenebb kimenetelének tartja, mivel ebben az esetben magas rangú tisztviselőknek kell majd a díjat átadniuk.

A wimbledoni férfi egyes negyeddöntőjében a történelem során először három orosz teniszező – Danyiil Medvegyev, Andrej Rubljov és Roman Szafiullin – játszik majd. Szintén a negyeddöntőbe jutott a belarusz Arina Szabalenka.

A lap azt írja, hogy az oroszok és a belaruszok “átvették az uralmat” Wimbledonban, és azt jósolja Nagy-Britanniának, hogy “megismétlődik a legrosszabb rémálom”. A szerző megjegyzi, hogy Kate Middleton walesi hercegnének ismét egy orosz teniszezőnek kell majd átadnia a díjat, ahogyan tavaly is történt, amikor a wimbledoni győzelmet “egy Kazahsztán zászlaja alatt játszó moszkvai születésű” (a 2018-ig Oroszországban játszó Jelena Ribakina – a szerk.) szerezte meg.

A lap Alex Kenin edzőre hivatkozik, aki az orosz játékosok győzelmeinek okaként az “éhséget” nevezte meg. Szerinte az oroszokat megfosztják a társadalombiztosítástól és a szövetség támogatásától, így csak egy kiút van számukra: a pályán győzni. A Telegraph példaként Maria Sharapovát hozza fel, aki 17 évesen nyert Wimbledonban. Őt “hosszú lábú szőkének nevezi, akinek elbűvölő megjelenése a sport egyik leghidegebb és legkeményebb személyiségét rejti”.

Forrás: Orosz Hírek,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább