Külföld

A Boulevard Voltaire nevű francia lap Novák Katalint méltatta

Mosollyal az arcán áll ki a hagyományos csaklád, a házasság, a gyermekvállalás és az anyaság mellett, komplexusok nélkül Novák Katalin – írta a Boulevard Voltaire.

A Boulevard Voltaire Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter köztársasági elnöki jelölésével kapcsolatban megjegyezte, a hírt aligha fogadják általános lelkesedéssel a feminista értelmiségi körökben, számukra ugyanis a konzervatív nő fogalma eleve egy oximoron – írta a Magyar Hírlap.

A francia lap leírta, hogy , Novák Katalin három gyermek édesanyja, aki 2014 óta felel a családpolitikáért.

“Komplexusok nélkül, mosollyal az arcán áll ki a hagyományos család, a házasság, a gyermekvállalás és az anyaság mellett” – írta a francia lap.

A portál rámutatott, a magyar családpolitika mindehhez megteremti az anyagi feltételeket, az eredmények pedig nem maradnak el: egyértelműen csökkent az abortuszok száma, ugyanakkor emelkedett a házasságkötéseké, és javulnak a születési mutatók is. Ami a családtámogatást illeti, nincs miért irigykedni a skandináv jóléti államokra sem, a Boulevard Voltaire felhívja a figyelmet a négygyermekes anyák szja-mentességére és a nagyszülői gyedre is.

A Boulevard Voltaire szerint fontos tanulság, hogy Novák Katalin a francia politikában alighanem az úgymond felvilágosult, radikális feministák üldözésének célpontja lenne, hazánkban azonban köztársasági elnöknek jelölték.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább