Belföld Gazdaság

A Belügyminisztérium elutalta a „fegyverpénzt”

A rendvédelemben hivatásos jogviszonyban állók számlájára 2022. február 10-én a Belügyminisztérium átutalta a „fegyverpénzt”.

Magyarország Kormánya ezzel a jelentős juttatással is elismeri a hivatásos szolgálatot ellátók hazánk kiegyensúlyozott közrendje és közbiztonsága, határaink védelme és a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében végzett elkötelezett munkáját – áll a közleményben.

A „fegyverpénzt” a Belügyminisztérium és irányított szervei 58 054 hivatásos állományú tagjának utalták át.

Mint írták: a hathavi illetménynek megfelelő juttatásban főszabályként az aktív szolgálatot ellátó hivatásos állományúak részesültek.

Ugyanakkor, a kormány családbarát politikájával összhangban, a juttatásban azok a hivatásos állományúak is részesültek, akik jelenleg gyermekgondozás céljából vannak távol szolgálati helyüktől, a próbaidejüket töltők pedig a próbaidő eredményes letöltését követően kapják meg a „fegyverpénzt” – fűzték hozzá.

Arra is emlékeztettek, hogy a hivatásos állomány illetménye 2022. január 1-jétől 10 százalékkal emelkedett, ezt az intézkedést követte a „fegyverpénz” átutalása.

A Kormány két intézkedése azt jelenti, hogy a hivatásos állomány idén közel 197 milliárd forinttal több pénzt visz haza, mint 2021-ben – olvasható a Belügyminisztérium közleményében.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább