Külföld

A bécsi általános iskolások egyharmada muszlim

Jelenleg a bécsi általános iskolások körében az iszlám vallásúak képviselik a legnépesebb csoportot, őket a nem vallásos diákok és a katolikusok csoportja követi – írja az MTI az osztrák főváros oktatási igazgatóságára hivatkozva.

A bécsi általános iskolások 35 százaléka muszlim, 26 százaléka nem vallásos, 21 százaléka római katolikus, 13 százaléka ortodox keresztény, a többiek protestáns vagy más felekezethez tartoznak – derül ki az adatokból.

A számok azt mutatják, hogy jelentősen nőtt az osztrák általános iskolákba járó muszlim gyerekek száma a 2016/2017-es tanévre vonatkozóan közzétett adatokhoz képest, amikor a katolikusok alkották a legnagyobb vallási csoportot 31 százalékkal, szemben a muszlimok 28 százalékával.

Christoph Wiederkehr baloldali alpolgármester, aki egyben az oktatásért felelős városi tanácsos is, elutasította azokat a felvetéseket, amelyek szerint a növekedés aggodalomra adna okot.

„A hit magánügy, és a hit- vagy vallásszabadság nagyon értékes érték” – mondta.

A felmérésből az is kiderül, hogy a fiatal muszlimok nagyon vallásosak, és többségük aktívan gyakorolja hitét.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább