Belföld

A baloldali javaslatok növelnék a költségvetési hiányt és az államadósságot

„A költségvetés tervezésekor csak a felelős, átgondolt javaslatokat tudjuk támogatni” – hangsúlyozta hivatalos közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

Varga Mihály Facebook-oldalán megosztott videójában úgy fogalmazott:

„Áttekintettük a baloldal 436 darab módosító javaslatát a jövő évi költségvetéshez. Ezek összesen 4600 milliárd forinttal borítanák fel a büdzsét. Ez közel akkora összeg, mint amit családtámogatásokra, a rezsivédelmi és a honvédelmi alapra fordítunk összesen a jövő évben.”

A pénzügyminiszter kiemelt néhány példát, amelyekből kiderült, hogy a baloldal adóemelési javaslataival 3240 milliárd forinttal emelné a közterheket.

„Ezek között szerepel a karbonadó, amely 200 milliárd forintos adóemelést jelentene, illetve a társasági adó növelése is, amely 2360 milliárd forinttal növelné a vállalkozások terheit.”

„Javaslataik szerint a költségvetési tartalékokat is fel kellene élni. Az eredeti, 1230 milliárd forintos tartalék másfélszeresét, 1900 milliárdot költenének el a tartalékok terhére.” – írta a miniszter.

Varga Mihály hangsúlyozta:

„A jövő évi költségvetés a rezsivédelem és a honvédelem költségvetése”, majd hozzátette

„A célunk az, hogy a háborús válságban is megvédjük az elért eredményeket, megőrizzük a stabilitást. A baloldali javaslatok veszélyeztetnék ezt, növelnék a költségvetési hiányt és az államadósságot. A költségvetés tervezésekor csak a felelős, átgondolt javaslatokat tudjuk támogatni.”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább