Sport

A 26. születésnapját ünneplő Liu Shaolin Sándor döntős 1500 méteren

Liu Shaolin Sándor döntős a gyorskorcsolya VK-n

Debrecen- Krueger John-Henry pedig kisdöntőbe jutott 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik, debreceni állomásán.

A szám futamaiból az első és második helyezettek, valamint a legjobb harmadik jutott a 15.13-kor rajtoló A-döntőbe.

Rövidpályás gyorskorcsolya vk: Liu Shaolin Sándor döntős 1500 méteren

A 26. születésnapját ünneplő Liu Shaolin Sándor – aki eddig minden számban magabiztosan jutott tovább a Főnix Arénában, és ezen a távon a 14. helyen áll a vk-sorban – végig a három hely valamelyikén korizott. Amikor az élen haladt a ranglistavezető orosz Szemjon Jelisztratov próbálta megelőzni, de összeért a magyar klasszissal, ettől mindketten ütemet vesztettek, így a sor végén értek célba.

Következett a videobírózás, amely Liunak kedvezett, és a zsűri továbbjuttatta a szülinapost, míg a táv korábbi világ- és Európa-bajnokát, Jelisztratovot kizárta.

Testvére, a szintén olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaoang – aki tizedik a rangsorban -, valamint a honosított, amerikai színekben olimpiai ezüstérmes Krueger John-Henry (13.) ugyanabban a futamban szerepelt. Feszült volt a verseny, sok volt az előzés, ebből a két hazai koris rosszul jött ki, és csak a 4-5. helyen értek be. A zsűri ismét vizsgálódott, majd úgy ítélte meg, hogya  fiatalabbik Liu szabálytalankodott a kanadai Pascal Dionnal szemben, ezért kizárta, Kruegernek pedig maradt a kisdöntő.

Jászapáti Petra a B-döntőben a hatodik, így összesítésben a 13. helyen végzett 1500 méteren.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább